✓ Natuurlijke materialen
✓ Persoonlijk advies
✓ Eigen productie

Wat zijn nu eigenlijk precies de prijzen van paardenvoeders? En wat zijn de voerkosten voor een paard per maand? Op deze vragen is helaas moeilijk een eenduidig antwoord te geven. Paardenvoeders prijzen verschillen namelijk sterk per situatie. Er zijn namelijk enorm veel soorten paardenvoer, en ook de hoeveelheid die u per keer koopt speelt een rol.

SPOELDERS PAARDENVOEDERS Bekijk
CONTAINER SYSTEEM Bekijk
PAVO Bekijk
ENKELVOUDIGE VOEDERS Bekijk
RUW VOEDERS Bekijk
PAARDEN SNOEPJES Bekijk
LIKSTENEN Bekijk

Kosten berekenen van paardenvoeders en hun prijzen

Hoe hoog of laag de paardenvoeders prijzen ook zijn, wanneer u de kosten van paardenvoeders wilt bereken hou dan altijd rekening met de volgende punten:

  • Het gewicht van de voeding kan verschillen: een schep brokken weegt een kilo, een even grote schep muesli ongeveer een kwart minder.
  • Vaak is het zo dat hoe meer u koopt, hoe meer korting er vaak mogelijk is. Maar houdt als u veel inslaat wel rekening met de houdbaarheid en de opslag van de voeders.
  • Met goede kwaliteit ruwvoer is vaak een aanzienlijke besparing mogelijk op de hoeveelheid krachtvoer.
  • Kijk altijd goed naar de samenstelling van het voer. Voeders van hoge kwaliteit zijn doorgaans duurder, maar bevatten vaak een hoger energiegehalte en een hoger gehalte aan vitaminen, Daardoor zijn deze voeders vaak zuiniger in gebruik. Ze zijn dan wat duurder per kilogram, maar u hoeft minder te voeren, waardoor u alsnog voordeliger uit bent.

Even een rekenvoorbeeld:

Stel u heeft een recreatiepaard dat ongeveer 600 kilo weegt. Naar schattig eet uw paard zo’n 1,5 kg brokken per dag. Stel u koopt brokken per pak van 25 kilo, voor 12,50 euro: dan is de prijs per kilo brokken 50 cent. Anderhalve kilo brokken kost dan 75 cent per dag. Daar komt dan nog ander voer zoals muesli en hooi bij.

Vraag om meer informatie

Heeft u vragen over paardenvoeders prijzen of andere vragen? Kom bij ons langs in Hombeek, of neem contact met ons op! Bel naar 015 41 33 04, stuur een e-mail naar info@spoelders.be of vul ons contactformulier in.

Anderen bekeken ook:

Paardensnoepjes kopen Mechelen| Meststoffen kopen Mechelen